Welkom bij Wiersma Banden

© Wiersma Banden Joure  Telefoon: 0513-418458    Email: info@wiersmabanden.nl

De banden van je caravan vormen een belangrijk onderdeel van je caravan en verdienen daarom extra aandacht.

De slijtage van een caravanband is veelal niet direct zichtbaar en daarom is controle noodzakelijk. De caravanband is ook een belangrijke schakel in het laadvermogen van de caravan.
Een juiste bandenspanning is niet alleen noodzakelijk om veiligheid te kunnen rijden met een caravan, maar zorgen ook voor een langere levensduur van de banden en een lager brandstofverbruik.

Er worden slechts weinig banden vervangen omdat de profilering is afgesleten.
Veel banden vertonen op termijn droogtescheurtjes. Lange tijd was dat dus het moment dat een band werd afgekeurd en vervangen. Dit moment is eigenlijk te laat want uit statistieken blijkt dat de kans op een klapband na 7 jaren sterk toeneemt.
Door de Anwb en Bovag wordt gadviseerd om banden van caravans op hun zesde levensjaar te vernieuwen. De leeftijd van een band kan op de band zelf worden afgelezen.

In de zogenaamde DOT-code is productiedatum van de band vermeld. Tot en met 1999 bestaat de DOT-code meestal uit 3 cijfers. Deze cijfers hebben betrekking op de week en het jaar van fabricage; de twee voorlaatste posities geven het weeknummer aan en de laatste positie het laatste cijfer van het jaartal.

Voor een goed en eerlijk advies komt u gerust eens langs met u caravan of camper.

DOT uitleg